T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / YILDIZELİ - KARAKOÇ İLKOKULU

TRAFİK EĞİTİMİ

Trafik eğitimi; çocuklarımıza küçük yaşta verilmeli ve trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılması sağlanmalıdır. Çünkü, 5 ila 15 yaş gurubuna giren yayaların diğer yaş gurubundaki yayalara göre çok daha fazla trafik kazasına karıştıkları istatistiklerde görülmektedir.

Çocuklarımız trafik kazalarından daha fazla zarar görmektedir. Kazalar neticesinde sadece kazaya karışan çocuklar mağdur olmamakta, aileleri ve arkadaşları da zarar görmektedir. Bu nedenle, özellikle küçük yaştaki çocuklar için Karayolu Trafik Güvenliği Eğitimi çok önemlidir. Her alanda olduğu gibi olumlu davranışlarda bulunan, yani eğitilmiş insan trafik kazalarının azaltılmasında da genel anlamda önemli etkendir.

Genel olarak çocuklara verilen eğitim, onları yetişkin yaşamının deneyim, sorumluluk ve imkanlarına hazırlar. Çocuklarımıza yönelik karayolu trafik güvenliği eğitimi, kendilerini kazalardan korumaya ve karayolu çevresini kullanan ve düzene sokan yetişkin yaşamına hazırlamaya yönelik olmalıdır.

Bu nedenlerle okulumuzda  geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla mayıs ayının ilk haftasında  "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.05.2022 - Güncelleme: 17.05.2022 13:43 - Görüntülenme: 204
  Beğen | 0  kişi beğendi